Hellurei!

Söin tos just äske kunnellen, tadaa, Alanis Morissettea. Oi, tuli iha kylmät väreet ko "All I Really Want"in ensimmäiset sävelet virtasivat tärykalvojeni läpi. No joo, aika runollista. Meiksit on edelleen mökillä ja miun huoneessa on täysi kaaos, tääl on niiku vaatteita ja muuta sälää ympäri lattiaa, mutku ei oikee jaksais siivota. Mei äiti tykkää : D
 
Niin, yöllä tuli höpöteltyy kaikenlaist sekavaa, eli palataanpa vielä aiheeseen. Nimittäin sehän on jo sanomattakin selvää, että "Tipping the Velvet" on paras filkka mitä ikinä on tehty. Ainakin miun mielestä, sanokoot muut mitä tahansa. Se hurmasi miut aivan täysin, koska se on ihan pirun koskettava ja siinä on niin hyvä juoni. Ja lisäksi ne näyttelijät on aivan loistavia. Etenkin Keeley Hawes... Miusta tuli heti Keeleyn fani, ko se ekan kerran näyttäytyi tossa leffassa. Siis ensinnäkin, se on aivan mahtavan hyvä näyttelijä. Ja toiseksi se on ihan hemmetin kaunis. Sillä on todella vangitsevat silmät, ja ne sen huulet on aivan täydellset. Mie en oo kyl nähny muit filmei mis Keeley ois mukana, paitsi eiku joo oli se siinä Canterburyn tarinoiden jaksossa "Ritarin tarina". Se oli se opettaja tai se kummiskii. Kyl mie sillokii ko mie näin sen jakson ni katoin et, onpas kaunis nainen. Mut ko mie näin "Tipping the "Velvet"in ja mie innostuin etsimään Keeleystä tietoa, ni mie katoin et wow se on ollu siinäkii.

Mut mie haluaisin, et Sarah Watersin "Tipping the Velvet", siis se kirja käännettäisiin suomeksi. Ei sillä etten mie vois sitä iha alkukielelläkää lukee, mut ois jotekii mukavampaa, jos ymmärtäis kaikki sanat ja ei tarviais keskittyä siihen tekstin ymmärtämiseen, vaan vois keskittyä puhtaasti nauttimaan siitä kirjasta.
Toinen Sarah Watersin romaani, "Fingersmith" on käännetty suomeksi, jolloin siitä tuli "Silmänkääntäjä". Tämän kirjan olen tietystikin lukenut ja tykkäsin siitä kovasti. Tästä "Fingersmith"istä on myös tehty BBC- minisarja, joka tuli FST:ltä jokin aika sitten. Siinä se oli suomennettu muotoon "Taskuvaras" ja sen ruotsinkielinen nimikin oli "Ficktjuven". Mie tykkäsin paljon tästä sarjastakin. Miuta viehättää yleensäkin kaikki pukudraamat ja jos siihen on yhdistetty vielä lesbous-teema, niin sitä parempi... Mut ei miul muuta tältä saralta. Eli se on vähän niinku heippa ja moi!

202330.jpgKitty and Nan. "You promised you'd never forget me, I promised I'd always be true..."